Un autobuz cu 21 de călători a fost în centrul unui incident dramatic, petrecut în Sankt Petersburg. Mașina a fost surprinsă de o inundație cu apă clocotită, de la o conductă spartă. Șoferul autobuzului e considerat un adevărat erou.

Autobuzul 157 avea traseul și pe o stradă din Sankt Petersburg, pe care s-a spart o conductă cu apă caldă. Mașina s-a oprit și a rămas blocată fix în groapa din care țâșnea apa clocotită.

Articolul continua dupa recomandari

Panicați, călătorii au strigat șoferului Alexei Nikitin să deschidă ușile. Însă bărbatul a refuzat, o decizie care l-a făcut eroul zilei în Rusia.

”S-ar fi înecat sau ar fi ars de vii în apa fierbinte”, a spus șoferul.

Autobuzul în mijlocul inundației cu apă fierbinteVezi 3 imagini în Galerie

În schimb, Alexei Nikitin le-a cerut călătorilor să se ducă în spatele autobuzului, pentru a echilibra mașina, prevenind astfel afundarea ei în groapa cu șovoiul care era în clocot.

Șoferul a sunat apoi la numărul de urgență și a chemat echipele de intervenție. Situația se complicase dramatic, mai ales că, din cauza aburilor, aerul devenise greu respirabil. Mulți dintre călători, majoritatea femei și copii, au fost recuperați de salvatori prin acoperișul autobuzului. Alții au fost scoși prin geamurile sparte de echipele de intervenție.