Un şofer a fost oprit de un român, în Austria, care l-a rugat să-l ajute cu o sumă de bani, pentru că rămăsese fără bani de combustibil. În schimb, românul i-a arătat austriacului o bancnotă românească veche, despre care a spus că ar avea o valoare mare.

Austriacul a mers cu românul la o staţie de carburanţi, unde i-a făcut plinul. Ulterior, românul i-a dat bancnota românească, convingându-l că trebuie să-i mai dea şi rest 420 de euro, în afară de plinul făcut.

Articolul continua dupa recomandari

Austriac păcălit de un român, cu o bancnotă românească veche

Un șofer austriac a fost abordat în staţia de autobuz din St. Kanzian de un român, care l-a rugat să-l ajute cu combustibil, în schimbul căruia i-a oferit o bancnotă veche, românească, despre care i-a spus că are o mare valoare.

Românul a reuşit să-l convingă pe şoferul austriac de valoarea mare a bancnotei şi s-a oferit să plătească cu ea combustibilul, dar să primească şi restul valorii bancnotei, în euro. Astfel, austriacul i-a mai dat românului încă 420 de euro, potrivit kaernten.orf.at.

Apoi românul s-a făcut nevăzut. Totuşi, datorită faptului că victima a notat numărul de înmatriculare al maşinii românului, cercetările ulterioare au arătat că românul, dar şi însoţitorul său sunt persoane care au săvârșit deja mai multe astfel de înşelăciuni în Austria. Cei doi sunt căutaţi acum de poliţiştii austrieci.