Bărbatul împușcat mortal joi de polițiști în fața unui comisariat parizian avea asupra lui o hârtie care menționa, în arabă, faptul că jurase credință șefului grupării Statul Islamic și în care își justifica actul prin dorința de răzbunare pentru "atacurile din Siria", susțin surse apropiate anchetei.

Înainte ca informația privind jurământul de credință față de Abu Bakr al-Baghdadi să fie făcută publică, procurorul din Paris anunțase că pe hârtia descoperită asupra bărbatului era imprimat un drapel al SI și era scris de mână un mesaj de revendicare în limba arabă.

Articolul continua dupa recomandari

Bărbatul împușcat mortal în timp ce încerca să pătrundă într-un comisariat din Paris a fost identificat și este cunoscut de poliție pentru un caz de furt comis în 2013 în sudul Franței.

La momentul comiterii faptelor, bărbatul s-a prezentat ca fiind Sallah Ali și a afirmat că nu are un domiciliu stabil. El este născut în 1995 în orașul Casablanca, în Maroc. Amprentele lui au fost înregistrate în Fișierul automatizat al amprentelor digitale (FAED), au precizat surse apropiate anchetei.

Joi, chiar în ziua în care Franța a comemorat un an de la atentatul jihadist de la redacția Charlie Hebdo, bărbatul a încercat să pătrundă într-un comisariat din Paris, fiind împușcat mortal de poliție. El era "înarmat cu o armă albă' și "cu un dispozitiv exploziv fals" și a strigat "Allah Akbar!" în timp ce încerca să agreseze un polițist la intrarea în comisariatul din cartierul multietnic Goutte d'Or, din nordul Parisului

Sursa: agerpres.ro