Potrivit republicanului John McCain, preşedintele american Barack Obama este “direct responsabil” de masacrul de la Orlando.

Senatorul american şi fost candidat republican la Casa Alba, John McCain, l-a criticat cu virulenţă pe Obama, în ziua în care preşedintele american s-a aflat în oraşul din Florida, alături de familiile victimelor celui mai grav atentat din Statele Unite după 11 septembrie 2001.

Articolul continua dupa recomandari

Vezi 1 imagini în Galerie

“Barack Obama este direct responsabil de atac, pentru că atunci când a repatriat toată lumea din Irak, Al-Qaida a mers în Siria, a devenit Statul Islamic, iar SI este ce este în prezent din cauza eşecurilor lui Barack Obama”, a declarat John McCain în prezenţa jurnaliştilor în interiorul Senatului la Washington.

John McCain, învins de Barack Obama la prezidenţialele din 2008, a revenit rapid asupra afirmaţiilor, în urma numeroaselor reacţii, explicând că “nu a vrut să insinueze că preşedintele este responsabil în persoană” de masacru.

“M-am exprimat greşit”, a menţionat senatorul. “M-a referit la deciziile preşedintelui Obama în domeniul securităţii naţionale, nu la preşedinte în persoană”, a scris John McCain.

Senatorul republican şi alţi colegi de-ai săi au avertizat de multă vreme că incapacitatea preşedintelui american de a îi învinge pe jihadişti “va permite organizaţiei teroriste să inspire, planifice, să pună la cale ori să conducă atentate în Statele Unite şi în Europa, cum a făcut la Paris, Bruxelles, San Bernardino şi de acum la Orlando”.

sursa: AGERPRES