Alek Minassian, şoferul care a intrat cu o dubă în pietoni în Toronto şi a omorât 10 persoane, l-a elogiat cu câteva minute înainte de atac pe Facebook pe Elliot Rodger, care a ucis şase persoane în urmă cu patru ani, scrie BBC.

Facebook a confirmat că postarea lui Minassian, în care îl laudă pe Elliot Rodger, un criminal din California care a omorât şase persoane într-un  atac armat în Isla Vista în 2014 şi apoi s-a sinucis, este autentică.

Articolul continua dupa recomandari

„Rebeliunea Incel a început deja! Vom înlătura toţi „Chads” şi „Stacys”! Veneraţi-l pe gentlemanul suprem Elliot Rodger!”, a scris Minassian pe Facebook.

El s-a referit şi la grupul misogin „incel”  de la Reddit. Termenul „incel” se referă la un grup interzis de pe site-ul Reddit, folosit de Rodger, unde bărbaţii tineri se plângeau că nu sunt atrăgători şi că nu au parte de activitate sexuală, de cele mai multe ori dând vina pe femei.

Vezi 2 imagini în Galerie

Chads şi Stacys înseamnă femeile şi bărbaţii atractivi care sunt percepuţi ca „indisponibili” pentru „incels”, prescurtare de la „celibatar involuntar”.

Sergentul detectiv Graham Gibson a declarat marţi la o conferinţă de presă că dintre cele 10 persoane decedate şi 14 rănite, majoritatea sunt femei.

Autorităţile nu au anunţat încă oficial identittatea victimelor.