Autorul atacului de joi, din gara centrală din Milano, a publicat pe Facebook un clip al Statului Islamic, au anunţat anchetatorii, precizând că verifică dacă bărbatul avea legături cu mediile islamiste, relatează La Repubblica, citat de News.ro

„Cel mai frumos imn al ISIS pe care l-am auzit în viaţa mea”, a comentat tânărul italiano-tunisian, Ismail Hosni, în postarea de pe 24 septembrie.

Articolul continua dupa recomandari

Serviciile antiterorism din Italia colaborează în anchetă, au precizat surse apropiate investigaţiei, după ce, iniţial, poliţia exclusese pista teroristă.

Autorităţile italiene au anunţat că un atacator a înjunghiat un poliţist şi un soldat în principala gară din Milano, al doilea oraş ca mărime din Italia.Agresorul a fost arestat, iar cei doi răniţi primesc îngrijiri medicale într-un spital italian, după ce au suferit plăgi înjunghiate de o gravitate moderată.

Hosni, născut în 1996, în Peninsulă, din mama italiană şi tată tunisian, are antecedente de consum de droguri şi a fost arestat în decembrie, în zona gării centrale din Milano. El a fost eliberat, însă.

Mama sa a fost condamnată, în urmă cu ani de zile, pentru violenţe asupra minorilor, iar tatăl pentru violenţe.

Tânărul nu avea domiciliu fix şi ar fi dormit, în ultima perioadă, într-o furgonetă. 

Sursă: News.ro