21 de oameni au murit şi peste 30 au fost răniţi, într-un oraş din Thailanda, într-un adevărat masacru dezlănţuit de un militar cuprins parcă de nebunie. Asasinul a fost împuşcat mortal.

Rafalele de armă automată au înspăimântat mulţimea vizitatorilor mallului din nordul Thailandei, foarte aglomerat într-o zi de sărbătoare budistă. Zeci de oameni s-au prăbuşit, împuşcaţi mortal sau răniţi. Supravieţuitorii au încercat să fugă din clădire sau măcar să se pună la adăpost.

Articolul continua dupa recomandari

Nu sunt clare deocamdată motivele autorului, un subofiţer de 32 de ani. Masacrul a început în tabăra unde era înregimentat. Soldatul şi-a împuşcat mortal comandantul, pe care voia să se răzbune, şi a ucis alte două persoane.

Apoi a furat arme şi muniţii şi s-a îndreptat, cu maşina, spre centrul comercial. În drum, a deschis focul la întâmplare asupra trecătorilor. După ce s-a baricadat în mall, a mitraliat un rezervor de gaz care a explodat, ceea ce a sporit panica. 

A postat şi un selfie în care apărea înarmat, înainte să i se suspende contul. "Pe Facebook nu este loc pentru oamenii care comit asemenea atrocităţi", a declarat un reprezentant al reţelei.

Între timp, unităţile speciale ale armatei s-au mobilizat pentru a pune capăt măcelului. Au acţionat cu prudenţă, deoarece individul luase ostatici.

Poonsap Prasertsak, comandant: Suntem îngrijoraţi din cauza celor care sunt încă blocaţi înăuntru. Câţiva nu au reuşit să fugă.

În primul asalt, un soldat şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost răniţi. Dar forţele speciale au reluat atacul şi, după mai bine de 12 ore de tensiune, militarul ucigaş a fost eliminat. Ancheta urmează să stabilească motivele acţiunii sale, care a înspăimântat o ţară întreagă.