Un atac terorist sângeros a avut loc, astăzi, într-unul dintre cele mai importante oraşe din Belgia. Două poliţiste şi un trecător au murit, după ce un bărbat a deschis focul pe un bulevard din Liege. Apoi, agresorul a fugit într-o şcoală şi a luat o ostatică.

Trase în rafală, focurile de armă au răsunat, în jurul prânzului, în centrul oraşului Liege, aflat la nici 100 de kilometri de Bruxelles.

Articolul continua dupa recomandari

În vârstă de 36 de ani, atacatorul a dezarmat două poliţiste care îl opriseră pentru un control de rutină. Se aflau lângă o cafenea când agresorul le-a înjunghiat şi le-a furat armele din dotare. Individul ar fi strigat "Allah e mare", apoi a început să tragă la întâmplare. Cele două poliţiste şi un trecător au fost răpuşi de gloanţe. Alţi patru ofiţeri au fost răniţi. 

Philippe Dulieu, procuror
Şi-a continuat drumul şi a intrat într-o şcoală, unde a luat un ostatic, o femeie care lucra acolo. 

La finalul a zeci de minute de teroare, atacatorul, identificat drept Benjamin Herman, a fost ucis de forţele de ordine. 

Era un individ violent, eliberat condiţionat în urmă cu o zi, ca să-şi revadă familia şi să-şi pregătească reintegrarea în societate. Ar fi ajuns după gratii pentru trafic de droguri, susţine presa belgiană. Şi doar ce se convertise la islamism.

Un oraş industrial, Liege a fost şi în 2011 scena unui atac similar. Atunci, un bărbat a ucis patru persoane şi a rănit peste 100, înainte de a-şi lua viaţa. Belgia se află în alertă încă din 2016, când 32 de oameni au murit într-un atentat sinucigaş comis la Bruxelles.