Cel puţin 125 de persoane au fost ucise şi 150 rănite în atacuri care au vizat cartiere populare din Bagdad, în noaptea de sâmbătă spre duminică, pe când locuitori erau adunaţi să sărbătorească Ramadanul, potrivit celui mai recent bilanţ furnizat, duminică, de poliţie.

Autorităţile anunţau anterior un bilanţ de 82 de morţi şi 130 de răniţi.

Articolul continua dupa recomandari

Sângerosul atac, revendicat de gruparea Statul Islamic într-un comunicat difuzat de susţinători jihadişti pe reţele de socializare, a fost comis către miezul nopţii de sâmbătă spre duminică în sectorul comercial din Karrada.

Un camion frigorific încărcat cu explozivi a fost detonat, distrugând aproape în totalitate o clădire de apartamente şi omorând 125 de persoane, dintre care 25 de copii, şi rănind alte 150, informează BBC.

Numeroşi iranieni iau cina târziu în oraş în timpul Ramadanului, care se încheie săptămâna viitoare.

Explozia a fost urmată de un incendiu puternic pe principala stradă din Karrada. În imagini filmate de Reuters TV duminică apar patru clădiri afectate grav sau parţial distruse.

Un al doilea atac, care a avut loc tot către miezul nopţii, a fost comis în cartierul şiit Al Shaab, în nordul capitalei irakiene. O mină a detonată şi a ucis cinci oameni.