Cel puțin nouă persoane au fost ucise în atacul lansat miercuri seara împotriva Universității americane din Kabul, capitala Afganistanului, a anunțat joi dimineață un purtător de cuvânt al Ministerul de Interne afgan.

“Șapte studenți au fost uciși, iar alți 30 de studenți și profesori — răniți” în atacul împotriva campusului studențesc miercuri seara, a indicat pentru agenția franceză de presă Sediq Sediqqi, purtător de cuvânt al Ministerului de Interne afgan, adăugând că doi polițiști au fost de asemenea uciși.

Articolul continua dupa recomandari

Anterior, șeful poliției judiciare din Kabul, Fraidun Obaidi, anunțase într-o declarație pentru AFP sfârșitul atacului împotriva Universității americane din Kabul, indicând doar că doi atacatori au fost împușcați mortal.

Atacul împotriva Universității americane din Kabul a luat sfârșit joi în zori, cu moartea a doi atacatori, după zece ore de la începerea ofensivei încă nerevendicate în care studenții au trimis mesaje alarmante din interiorul clădirii unde erau blocați.

“Am auzit explozii și au fost tiruri în apropiere de aici. Clasa noastră este plină de fum și de praf”, a declarat telefonic pentru AFP un student.

“Suntem blocați în interior și ne este foarte frică”, a mai spus el.

Zeci de soldați au încercuit rapid campusul atacat la începutul serii.

Mai mulți studenți au trimis mesaje alarmante pe Twitter. Între aceștia și Massoud Hossaini, fotoreporter al agenției de presă Associated Press, care a reușit apoi să scape cu alți studenți. '#AUAF atacată. Unii prieteni și eu am scăpat, dar mulți alți amici și profesori sunt blocați în interior", a scris și jurnalistul Ahmad Mukhtar pe contul său de pe Twitter.