Noi detalii în cazul atacului cu drone explozive asupra preşedintelui Nicolas Maduro. Un fost şef al poliţiei din Venezuela a recunoscut că a participat la lansarea dronelor la mitingul unde liderul venezuelean a ţinut un discurs.

Salvatore Lucchese, fost şef al poliţiei municipale şi activist anti-guvernamental din Venezuela, a declarat că a ajutat la organizarea operaţiunii de a lansa drone explozive deasupra unui mitingului unde preşedintele Nicolas Maduro ţinea un discurs.

Articolul continua dupa recomandari

Lucchese a declarat într-un interviu pentru Reuters că a orchestrat atacul alături de o asociaţie de militanţi anti-Maduro cunoscuţi în Venezuela ca fiind „Rezistenţa”, din care fac parte mai mulţi activişti stradali, studenţi şi foşti ofiţeri militari.

Lucchese a declarat că incidentul face parte dintr-un efort armat susţinut de a-l înlătura de la putere pe Maduro. El nu şi-a descris rolul în operaţiune.

„Am avut un obiectiv dar nu am putut să îl îndeplinim 100%”, a declarat el. „Lupta armată va continua”, a adăugat activistul.

Nicolas Maduro a dat vina pe politicienii din opoziţie şi pe forţele străine pentru atacul cu drone, specificând că ar fi vorba de guvernul Columbiei.

Preşedintele Venezuelei a declarat că Lucchese ar avea legături cu guvernul columbian într-un discurs de marţi: „Un fost şef al poliţiei al dreptei din Venezuela a revendicat atacul. Astăzi este oaspete de onoare la ceremonia de învestire a noului preşedinte al Columbiei”.

Sursa: News.ro