Bilanţul celui mai sângeros atentat terorist comis anul acesta în Irak a fost revizuit, autorităţile anunţând că cel puţin 213 persoane şi-au pierdut viaţa după ce o mașină-capcană a explodat pe una dintre principalele străzi din Bagdad.

Acesta este cel mai sângeros atentat care a lovit capitala irakiană în ultimul an și unul dintre cele mai devastatoare comise până acum în Irak.

Articolul continua dupa recomandari

Vezi 1 imagini în Galerie

Un bilanţ anterior anunţa 125 de morţi, după ce primele informaţii de la faţa locului indicau în jur de 70-80 de morţi.

Un atacator sinucigaș al grupării extremiste sunnite și-a detonat mașina plină cu explozibili în noaptea de sâmbătă spre duminică pe o stradă aglomerată în cartierul comercial Karrada, atentatul făcând de asemenea peste 200 de răniți, conform unui responsabil din domeniul securității.

Deflagrația puternică a provocat incendierea mai multor imobile și magazine. Străzile cartierului erau pline de dărâmături, iar căutarea și apoi identificarea victimelor ar putea lua mult timp.

Vezi 1 imagini în Galerie

Premierul Haider Al-Abadi, care a anunțat un doliu național de trei zile, a promis duminică să-i "pedepsească" pe cei responsabili.

În pofida eșecurilor militare pe teren în fața trupelor guvernamentale, Statul Islamic reușește să comită atentate ucigătoare chiar în centrul capitalei irakiene.