Un atac armat sângeros a fost raportat sâmbătă în Thailanda. Un soldat a ucis cel puțin 20 oameni, arată un nou bilanț furnizat de autorități. Individul e în continuare liber. Masive forțe de poliție au fost mobilizate în orașul unde s-a produs masacrul.

Atacul a pornit într-o bază militară din orașul Nakhon Ratchasima, din nordul Thailandei, sâmătă după-amiază, la ora locală 15.00.

Articolul continua dupa recomandari

Ce s-a întâmplat

Soldatul l-a ucis mai întâi pe ofițerul aflat la comandă, un colonel. Presa thailandeză, citată de BBC spun că în unitatea militară au mai fost uciși o femeie de 63 de ani și un soldat.

Din baza militară, individul a luat arme și muniție și a plecat pe străzile orașului. A deschis focul mai întâi într-un templu buddhist, apoi a trecut pe lângă o școală și s-a oprit la un centru comercial, unde a făcut prăpăd.

Camerele de supraveghere din centrul comercial l-au filmat cu arma automată în mână.

Atacatorul a postat pe Facebook

Soldatul se numește Jakraphanth Thomma. Potrivit Sky News, el a fost foarte prezent pe Facebook în această zi a atacului.

Înaintea seriei de împușcături, el a scris un prim mesaj.

”Moartea e inevitabilă pentru toți”, a transmis soldatul.

Ulterior, în timp ce împușca oameni în centrul comercial, el a scris un alt mesaj.

”Să mă opresc?”, întreba el în postare.

Soldatul ucigaș e în continuare liber. Poliția thailandeză a trimis dispozitive masive în zonă, pentru a opri masacrul. Cauza atacului armat e, deocamdată, necunoscută.

- Acest articol este în curs de actualizare -