Scene de război pe străzile din Jersey City. Şase oameni au murit într-un schimb de focuri între doi atacatori şi forţele de elită. Printre victime: un poliţist şi mai mulţi membri ai comunităţii evreieşti. Confruntarea a durat câteva ore şi a îngrozit un întreg cartier.

Jersey a fost un oraş sub asediu pentru câteva ore. S-a tras ca-n Vestul Sălbatic. 

Articolul continua dupa recomandari

Dintr-odată s-au auzit împuşcături şi au fost văzute o mulţime de maşini, o mulţime de oameni care au luat poziţie şi au început să tragă.

Haosul a pornit la orele prânzului, în faţa unui cimitir din oraş. Poliţiştii au oprit un bărbat şi o femeie suspectaţi că deţineau arme ilegale. 

Un agent, tată a cinci copii, a fost ucis pe loc, iar un altul a fost rănit. Înarmaţi până în dinţi, atacatorii s-au baricadat apoi într-un supermarket. 

Asediul a durat mai multe ore, timp în care s-a tras în rafală din ambele direcţii. Închişi în case sau în firme, localnicii au asistat îngroziţi la scenele de război din stradă. 

În sprijinul poliţiştilor au venit trupe speciale, agenţi federali şi echipaje din New York. În cele din urmă, cei doi indivizi au fost împuşcaţi mortal. În atac au murit şi trei membri ai comunităţii evreieşti: proprietarii magazinului şi un client. 

Deocamdată, nu se ştie dacă a fost un atac terorist.

Preşedintele Trump a transmis condoleanţe familiilor îndoliate.