Atac armat la o sinagogă din California. O femeie a murit şi alţi 3 oameni au fost răniţi după ce un bărbat a deschis focul cu o puşcă de asalt în lăcaşul de cult evreu. Atacatorul a fost reţinut la scurt timp de poliţie. Donald Trump a felicitat forţele de ordine şi a catalogat incidentul drept o crimă motivată de ură.

Atacul a avut loc în timp ce membrii congregaţiei din oraşul Poway, din apropiere de San Diego, sărbătoreau ultima zi a Paştelui Evreiesc. Agresorul, un tânăr alb, de 19 ani, a intrat în lăcaşul de cult şi a tras cel puţin 12 focuri de armă.

Articolul continua dupa recomandari

Rabinul a fost rănit la mână, dar a refuzat să fugă. Împreună cu alţi câţiva membri ai comunităţii a încercat să îl convingă pe atacator să renunţe la violenţă.

Fie speriat de ce se întâmplă, fie convins de rabin, tânărul a oprit focul şi a încercat să fugă cu maşina cu care sosise. Un ofiţer de poliţie a tras mai multe focuri de armă pe urmele sale, iar în cele din urmă agresorul s-a predat.

Bill Gore, şerif San Diego: Dintre oamenii spitalizaţi, o femeie tânără este în stare stabilă şi alţi doi bărbaţi adulţi sunt de asemenea stabilizaţi. Din nefericire, una dintre victime, o femeie mai în vârstă, a murit în urma rănilor suferite în atac.

Atacul a fost condamnat atât de autorităţile locale, cât şi de preşedintele american.

Donald Trump, preşedintele SUA: La acest moment pare să fie vorba de o infracţiune motivată de ură. Gândurile mele sunt alături de toţi cei care au fost afectaţi.

Un incident similar a avut loc în urmă cu doar 6 luni, la Pittsburgh. Atunci, un alt bărbat, care a ţipat "Toţi evreii trebuie să moară", a deschis focul într-o sinagogă şi a ucis 11 oameni şi rănit alţi 6.