Un atac armat sângeros a fost comis la un liceu din Parkland, statul american Florida. Un fost elev, în vârstă de 19 ani, a deschis focul, provocând zeci de victime, morți și răniți.

Actualizare ora 01.30: Biroul Șerifului din Parkland anunță că 17 persoane au fost ucise în atacul de la liceu. 12 victime au fost răpuse în liceu, 2 în fața școlii și una pe stradă. Alte două persoane au murit la spital, din cauza rănilor.

Articolul continua dupa recomandari

Atacatorul fusese exmatriculat din motive disciplinare

Actualizare ora 01.10: Bilanțul atacului armat se ridică la 16 morți și 20-50 de răniți.

Surse din anchetă, citate de presa americană, spun că tânărul era înarmat cu o pușcă automată AR-15.

 

Actualizare ora 01.00: Au apărut și primele imagini cu atacatorul. Nicholas Cruz, fost elev al liceului, are 19 ani.

Câteva selfieuri bizare ale tânărului au fost difuzate, alături de imaginile cu momentul arestării.

Actualizare ora 00.55: Cel puțin 15 morți în atacul armat, au declarat surse din anchetă, pentru postul ABC News.

Actualizare ora 00.30: Un alt video publicat pe Twitter arată momentul în care trupele SWAT intervin în liceu.

Polițiștii puternic înarmați intră într-o clasă, în căutarea atacatorului. Elevii ridică mâinile sus.

Actualizare ora 00.10: Au apărut primele imagini din timpul atacului de la liceu. Scena teribilă a fost filmată de unul dintre elevii culcați la pământ într-o clasă, în timp ce atacatorul trăgea foc după foc.

Vă avertizăm, urmează imagini cu un puternic impact emoțional!

Actualizare ora 00.00: Atacatorul a fost identificat drept Nicolas de Jesus Cruz, un tânăr de aproximativ 18 ani, fost elev al liceului, care fusese catalogat drept o amenințare pentru școală. În trecut, el a fost oprit la intrare, purtând asupra sa un rucsac suspect.

Potrivit martorilor, tânărul a declanșat alarma de incendiu în liceu înainte de a începe să tragă. După ce a comis masacrul, a fugit, dar a fost prins la aproximativ 2,4 kilometri de liceu. Tânărul purta mască de gaze, spune presa americană.

Arestarea autorului atacului de la liceul din Florida

Primele informaţii arătau că cel puţin 20 de elevi au fost răniţi în urma incidentului armat de la liceul din Parkland, Florida, presa locală anunţând că un elev este suspectat ca fiind autorul atacului.

La Liceul Marjory Stoneman Douglas s-a instituit un ”cod roşu”, iar accesul a fost interzis, însă nu existau informaţii despre victime, a declarat o purtătoare de cuvânt a biroului şerifului.

Cinci persoane au fost văzute în timp ce primeau îngrijiri de la paramedici, în timp ce alţi elevi părăseau încolonaţi şcoala.

Parkland se află la aproximativ 24 de kilometri de Fort Lauderdale.

Biroul şerifului a avertizat că atacatorul era în continuare în libertate şi a îndemnat populaţia să evite zona, relatează BBC.

În iamgini filmate din elicopter apar poliţişti înarmaţi în incinta liceului.

Departamentul Poliţiei din Coral Springs a postat pe Twitter instrucţiuni adresate profesorilor şi studenţilor să ”rămână baricadaţi înăuntru până ajunge poliţia” la ei.

FBI a anunţat că se află la faţa locului şi asistă forţele locale.

Potrivit televiziunilor americane, numeroşi părinţi ai elevilor s-au adunat în jurul perimetrului instituit de forţele de ordine.

”Preşedintele a fost informat despre atacul armat la liceul din Florida”, a anunţat un adjunct de purtător de cuvânt de Casa Albă, Lindsay Walters.

”Monitorizăm situaţia. Ne gândim şi ne rugăm pentru cei afectaţi”.