Un individ înarmat cu un cuțit a atacat oamenii, în zona Operei din Paris. Potrivit unui bilanț furnizat de poliție, incidentul s-a soldat cu 2 morți - între care și atacatorul - și 4 răniți. Atacul a fost revendicat de ISIS.

Potrivit martorilor, individul înarmat cu un cuțit s-a năpustit asupra trecătorilor aflați în zona Operei din Paris. Inițial, presa franceză a anunțat că 8 persoane au fost rănite, însă poliția a precizat ulterior că a fost vorba doar despre 5 răniți.

Articolul continua dupa recomandari

Însă dintre cele 5 victime ale atacatorului, două erau în stare foarte gravă, conform BFM TV. Una dintre ele, un bărbat de 29 de ani, a murit la scurt timp, în ciuda eforturilor medicilor.

Autorităţile franceze spun că tratează incidentul ca pe un act terorist. Statul Islamic, de altfel, a revendicat atacul, spunând că individul este unul dintre soldaţii săi.

Atacatorul a fost ucis

Atacatorul a fost împușcat de trupele de intervenție și a fost pus la pământ, au spus martorii. Ulterior a venit informația că individul a fost ucis.

Presa franceză spune că, atunci când a atacat oamenii el a strigat ”Allahu Akhbar” / ”Allah e mare”, așa cum obișnuiesc militanții islamiști.

Polițiștii care au intervenit au încercat să-l prindă pe atacator și au tras asupra lui cu un pistol cu electroșocuri. Individul însă a vrut să îi atace, așa că au fost nevoiți să apeleze la armele de foc și l-au împușcat mortal.

O sursă din anchetă spune că atacatorul ar fi strigat la poliţişti: "Ucideţi-mă sau vă ucid!"

Anchetă după atac

Guvernul francez a calificat atacul drept un act odios  În zona unde au fost înjunghierile, lângă stația de metrou 4 Septembrie din Paris, a fost instalat un perimetru de securitate.

Procurorul Parisului s-a deplasat în zonă, pentru a evalua situația. Ample dispozitive de securitate și de intervenție au fost trimise.