Un atac armat s-a soldat cu 5 morți și 21 de răniți în Texas, Statele Unite. Un individ a deschis focul asupra trecătorilor în timp ce mergea cu mașina. A fost ucis de polițiști într-un schimb de focuri, în parcarea unui cinematograf din orașul texan Odessa.

Anchetatorii din Texas spun că atacatorul e un bărbat de aproximativ 30 de ani. Prima sa victimă a fost un polițist.

Articolul continua dupa recomandari

Individul mergea cu mașina pe o autostradă, în apropierea orașului Odessa, când a fost oprit de o patrulă a poliției, în jurul orei locale 15.00. Potrivit CNN, înainte ca să oprească mașina, șoferul a îndreptat o armă către luneta automobilului și a tras asupra agenților, rănind pe unul dintre ei.

Victime împușcate la întâmplare

Atacatorul și-a continuat drumul către orașul Odessa. A deschis focul asupra unei alte persoane, iar apoi a început să tragă la întâmplare în șoferii și trecătorii de pe stradă, în zona unui centru comercial.

Individul și-a abandonat mașina, a furat o camionetă a poștei și a continuat să tragă în oameni. S-a îndreptat către un cinematograf din oraș, unde a putut fi interceptat de poliție. A urmat un schimb de focuri în parcarea cinematografului, în care atacatorul a fost ucis.

Al doilea atac armat în doar o lună

Potrivit poliției din Odessa, 5 oameni au murit și alți 21 au fost răniți în atac. Numele autorului masacrului nu a fost făcut public, deocamdată. De asemenea, polițiștii nu au spus nici motivul care l-a împins pe individ să facă baia de sânge.

Este cel de-al doilea atac armat comis în Texas în doar o lună. Pe 3 august, un individ a ucis 22 de oameni și a rănit alți 24 în orașul El Paso, în zona unui mall.