Un atacator a ucis opt persoane la un liceu din Santa Fe, Texas într-un nou atac armat din SUA. Asasinul ar fi un elev al liceului.

Presa locală a relatat că cel puţin 10 persoane au murit în urma atacului armat. Conform rapoartelor, atacatorul ar fi fost un elev al liceului. Districtul şcolar a anunţat că situaţia este „activă, dar se află sub control”, adăugând că „există persoane rănite”.

Articolul continua dupa recomandari

Presa locală informează că atacatorul se află în custodia poliţiei. Este vorba despre un adolescent de 17 ani, Dimitrios Pagourtzis.

Imaginile video de la televiziunile locale arată cum poliţe escortează elevii în afara clădirii şi îi percheziţionează apoi în căutarea armelor. Cel puţin două ambulanţe sunt prezente.

Eleva Leila Butler a declarat pentru postul local afiliat ABC că alarmele de incendiu s-au declanşat la ora locală 7:45 şi că elevii au părăsit atunci sălile de clasă. Ea a precizat că unii studenţi au crezut că au auzit focuri de armă şi că se adăposteşte alături de alţi elevi şi profesori în apropierea campusului.

Un alt elev, Nikki, a declarat pentru ABC13: „Cineva a intrat cu o puşcă şi o fată a fost împuşcată în picior”.

Tyler, de asemenea elev la liceul din Santa Fe, a afirmat pentru KHOU-TV că un prieten al său a văzut cum „un copil cu o puşcă a declanşat alarma de incendiu şi apoi a intrat înăuntru.” Când elevii şi profesorii erau afară, s-au tras focuri de armă.