Este stare de alertă în capitala Turciei, la Ankara, în urma unui atac armat la ambasada Statelor Unite. Mai multe focuri de armă au fost trase asupra misiunii diplomatice americane dintr-o maşină albă în mişcare. 

Potrivit martorilor, s-au auzit cel puţin 4 împuşcături în apropiere de clădirea ambasadei, în jurul orei locale 5.00. Câteva gloanţe au spart geamul de la cabina paznicului, relatează CNN Turk.

Articolul continua dupa recomandari

Nimeni nu a fost rănit în incident. 

Poliţia a început o amplă acţiune de căutare a suspecţilor. 

Atacul vine într-o perioadă în care tensiunile între Turcia şi Statele Unite au atins cote maxime pe fondul sancţiunilor Washingtonului după ce Ankara a refuzat să elibereze un pastor american.

Detenţia timp de un an şi jumătate în Turcia, iar apoi plasarea în arest la domiciliu a pastorului american Andrew Brunson, acuzat de spionaj şi de activităţi "teroriste", a declanşat o gravă criză diplomatică între Ankara şi Washington. 

La începutul lunii august, SUA au impus sancţiuni împotriva a doi miniştri turci, iar Ankara a replicat cu măsuri similare. Tensiunile s-au agravat ulterior, în special printr-o creştere reciprocă a tarifelor vamale. 

Această escaladare a alarmat pieţele şi a provocat prăbuşirea lirei turceşti în ultimele zile.