Islamişti înarmaţi au deschis focul, vineri după-amiază, în faţa unui hotel de lux din staţiunea egipteană Hurghada, situată pe litoralul Mării Roşii, afirmă surse din cadrul serviciilor de securitate.

Potrivit postului Al Arabiya, teroroştii au venit pe mare şi au deschis focul la un hotel frecventat de turişti străini.

Articolul continua dupa recomandari

Cel puţin doi cetăţeni străini au fost răniţi în atacul aflat în curs de desfăşurare, informează site-ul agenţiei Reuters.

Incidentul prezintă caracteristicile unui complot al reţelei teroriste Stat Islamic, activă în Siria, Irak, nordul Egiptului şi nordul Libiei.

Atacul a avut loc la Hotelul "Bella Vista" din Hurghada, staţiune situată pe litoralul Mării Roşii. "Trei turişti occidentali au fost răniţi în atac, fiind transferaţi la Spitalul Nil din Hurghada", a declarat Khaled Megahed, purtătorul de cuvânt al Ministerului egiptean al Sănătăţii, citat de publicaţia Ahram.

Potrivit postului Al Arabiya, teroriştii au venit pe mare şi au deschis focul, întâmpinând rezistenţă din partea agenţilor de pază şi poliţiei.

Martori au declarat că agresorii aveau drapele ale reţelei teroriste Stat Islamic. Filiala egipteană a organizaţiei teroriste, Provincia Sinai, a revendicat joi un atac care a vizat un autocar cu turişti israelieni, în Cairo. De asemenea, grupul terorist a asumat doborârea unui avion de pasageri rus, în nordul Egiptului, în octombrie 2015, incident soldat cu 224 de morţi.

Atacul comis vineri seară la un hotel din staţiunea egipteană Hurghada, soldat cu rănirea a trei turişti, prezintă caracteristicile unui complot organizat de reţeaua teroristă Stat Islamic, fiind similar cu atentatul produs în iunie 2015 pe o plajă din Tunisia, soldat cu 38 de morţi.

Liderul reţelei teroriste Stat Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi, a lansat, în decembrie 2015, un apel la comiterea de atentate în staţiuni din Orientul Mijlociu şi din nordul Africii frecventate de occidentali sau de cetăţeni israelieni.

Autorii atacului comis vineri seară în staţiunea Hurghada aveau drapele ale reţelei teroriste Stat Islamic, au declarat martori.

Atacul care a vizat Hotelul de 4 stele "Bella Vista", soldat cu doi răniţi, este asemănător cu atentatul comis pe 26 iunie 2015 pe o plajă din staţiunea tunisiană Port El Kantaoui, în apropierea oraşului Sousse. Un terorist a deschis focul pe plajă şi în hoteluri, omorând 38 de persoane. Atacul a fost revendicat de reţeaua teroristă Stat Islamic.

Filiala egipteană a organizaţiei teroriste, Provincia Sinai, a revendicat joi un atac care a vizat un autocar cu turişti israelieni, în Cairo. De asemenea, grupul terorist a asumat doborârea unui avion de pasageri rus, în nordul Egiptului, în 2015, incident soldat cu 224 de morţi.

Sursa: mediafax.ro

Foto: oferte-vacante-sejururi.ro