Paris, capitala Franţei, este din nou sub asediu. Zeci de mii de sindicalişti, membri ai Blocului Negru, mişcare anti-capitalistă, au ieşit în stradă pentru tradiţionalul protest de Ziua Muncii. Cel puţin 165 de arestări s-au făcut în urma ciocnirilor violente.

Obişnuite în ultimele luni să facă faţă protestelor violente puse la cale de Vestele Galbene, autorităţile din Paris, capitala Franţei, au avut de gestionat, miercuri, tradiţionala mişcare de stradă pusă la cale de sindicalişti cu ocazia Zilei Muncii.

Articolul continua dupa recomandari

7.400 de poliţişti, mobilizaţi la Paris pentru protestul sindicaliştilor

Conform Daily Mail, circa 7.400 de poliţişti au fost mobilizaţi pentru acest eveniment. Forţele de ordine au avut ca principale obiective protejarea obiectivelor turistice şi supravegherea anarhiştilor care s-ar fi putut infiltra printre manifestanţii paşnici.

În ciuda numărului mare de poliţişti scoşi în stradă, nu au lipsit incidentele violente. S-au făcut cel puţin 165 de arestări, iar forţele de ordine au fost obligate să oprească circulaţia pe Champs Elysees.

Oamenii legii au recurs la spray-uri lacrimogene, gloanţe de cauciuc şi bastoane pentru a îndepărta protestatarii violenţi. În plus, s-a reţinut un întreg arsenal de arme albe, cocktail-uri Molotov şi obiecte contondente ce ar fi putut fi folosite împotriva forţelor de ordine.

Anarhiştii vor să transforme Parisul în capitala revoltelor

Sindicaliştii din mişcarea Blocul Negru protestează împotriva elitelor pe care le acuză de modul discreţionar în care conduc Franţa.

În schimb, anarhiştii speră să transforme Parisul în capitala revoltelor. Alte mişcări de stradă au mai avut loc, în cursul zilei de miercuri, şi la Lyon, Nantes sau Bordeaux.