Apple şi Samsung Electronics au convenit miercuri închiderea unui litigiu referitor la brevete care dura de ani de zile, potrivit unui document depus la un tribunal districtual din California. Termenii acordului nu au fost dezvăluiţi în documentul respectiv, transmite Reuters.

Un purtător de cuvânt al Apple a refuzat să comenteze termenii înţelegerii, iar Samsung nu a răspuns solicitărilor de informaţii.

Articolul continua dupa recomandari

Acordul încheie un conflict declanşat de Apple împotriva Samsung începând din 2011, legat de acuzaţiile că Samsung a încălcat brevetele Apple prin copierea design-ului iPhone. În luna mai, un juriu american a decis că Apple trebuie să primească despăgubiri în valoare de 539 de milioane de dolari.

Samsung a plătit anterior Apple 399 de milioane de dolari drept compensaţii pentru încălcarea brevetelor. Compania ar fi trebuit să plătească Apple încă aproape 140 de milioane de dolari, dacă verdictul ar fi fost menţinut. Nu se ştie cât va plăti Samsung producătorului iPhone în urma acordului de închidere a litigiului.