Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români aflaţi în Munchen să nu părăsească locaţiile în care se află şi să evite orice deplasări care nu sunt strict necesare, în special în locurile aglomerate. Pentru asistenţa consulară sunt disponibile numerele de telefon +49 89 553307 şi +49 1602087789.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români aflaţi în Munchen să nu părăsească locurile în care se află şi să evite orice deplasări care nu sunt strict necesare, în special în locurile aglomerate.

Articolul continua dupa recomandari

MAE, prin intermediul Consulatului General al României la Munchen, continuă demersurile în regim de urgenţă pe lângă autorităţile competente locale, în vederea obţinerii unor informaţii suplimentare cu privire la circumstanţele producerii atacului şi cetăţenia victimelor.

Consulatul General al României la Munchen este în aşteptarea răspunsului din partea autorităţilor locale, fiind pregătit să acorde asistenţă consulară de specialitate, dacă situaţia o va impune, precizează MAE.

Pentru acordarea asistenţei consulare şi preluarea operativă a solicitărilor cetăţenilor români, sunt disponibile numerele de telefon ale Consulatului General al României la Munchen : +49 89 553307 (apeluri redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center 24/24, care funcţionează în cadrul Ministerului Afacerilor Externe) şi telefonul de urgenţă al oficiului consular +49 1602087789.

Poliţia din Munchen a confirmat că cel puţin şase persoane au fost ucise, iar mai multe au fost rănite grav în atacul armat.

Un purtător de cuvânt al forţelor de ordine a precizat că există cel puţin trei atacatori, dar au folosit puşti cu ţeavă scurtă sau pistoale.