Triplul atentat-sinucigaş din Istanbul este o tragedie cu atât mai mare cu cât, în zilele dinaintea masacrului, au existat multe indicii care au sugerat că urmează să asistăm la o altă nenorocire.

Săptămâna trecută, şase cluburi iraniene din prima ligă, Esteghlal, Teraktor-Sazi, Sepahan, Sia Jamegan, Foolad şi Padideh, ar fi trebuit să meargă în Turcia pentru a-şi efectua stagiile de pregătire din această vară.

Articolul continua dupa recomandari

Echipele iraniene preferă, de obicei, Turcia, deoarece deplasarea în această ţară nu necesită viză de intrare, formalităţile de călătorie fiind foarte simple. Numai că, de această dată, cele şase grupări n-au mai ajuns în Turcia. Ministerul de Externe le-a interzis, pe ultima sută de metri, să meargă pe malul Bosforului, motivând că există indicii clare că în Turcia există riscul unui atac terorist iminent.

Decizia guvernului iranian a fost aprig contestată de cluburile amintite, ele motivând că şi-au plătit deja cantonamentele. Ministerul de Externe a fost însă de neclintit, iar deplasările celor şase formaţii au fost anulate, ele fiind nevoite să se orienteze spre alte destanţii, precum Armenia.

sursa: adevarul.ro