Atacul sinucigaş ce a vizat o nuntă care avea loc în oraşul turc Gaziantep, soldat cu cel puţin 51 de morţi şi zeci de răniţi, a fost comis de un adolescent cu o vârstă cuprinsă între 12 şi 14 ani, care era afiliat grupării Stat Islamic, a declarat preşedintele Erdogan.

“Este clar că Daesh a avea o celulă (teroristă) la Gaziantep sau încerca să-şi facă loc aici”, a declarat Erdogan, folosind acronimul din limba arabă pentru gruparea militantă Stat Islamic. Acesta a mai spus că forţele de securitate turce îşi vor spori eforturile de combatere a teroriştilor.

Articolul continua dupa recomandari

Anterior, Erdogan afirma că nu există “nicio diferenţă” între organizaţia clericului musulman Fethullah Gulen, acuzat de Ankara că ar fi orchestrat tentativa de lovitură de stat de la 15 iulie, Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) şi “Daesh (acronimul pentru Stat Islamic în limba arabă), care cel mai probabil poartă responsabilitatea pentru atacul de la Gaziantep”.

Atacul s-a produs în timpul unei nunţi care avea loc sâmbătă în oraşul Gaziantep, aflat la 64 de kilometri de frontiera cu Siria.