În Statele Unite se iau măsuri tot mai drastice. În California, cel mai populat stat american, toţi cei 40 de milioane de locuitori au primit ordin să se închidă în case. Acolo locuieşte şi una dintre cele bogate românce - Anastasia Soare. Regina sprâncenelor a povestit, în exclusivitate pentru Observator, cum îşi conduce imperiul din izolare. 

Donald Trump, președintele Statelor Unite ale Americii: Am aprobat cererea statului New York pentru o declaraţie de stare de dezastru major. 

Articolul continua dupa recomandari

Cu peste 100 de morţi doar în statul New York şi 458 de decese în toată ţara, America e în alertă. Nu neapărat şi americanii, care continuă să ignore pericolul şi se strâng cu miile pe plaje şi în parcuri. 

Andrew Cuomo, guvernator stat New York: Am fost în aceste parcuri şi nu îţi poţi da seama că se întâmplă ceva. Este o greşeală! Este o greşeală! Este insensibil, este arogant, este auto-distructiv, este lipsă de respect faţă de alţi oameni. Trebuie să se oprească şi trebuie să se oprească acum.

În cel mai populat stat american, California, toţi cei 40 de milioane de locuitori au primit ordin să se închidă în case. Acolo locuieşte şi cea mai bogată româncă din lume, Anastasia Soare. 

Anastasia Soare: De joi seara am fost rugaţi să stăm acasă, business-urile s-au închis. Singurele locuri care sunt deschise sunt marketurile de unde lumea poate să-şi ia mâncare. Este o perioadă fără precedent, destul de ciudată. 

Inclusiv imperiul condus de Anastasia Soare, regina sprâncenelor, trece printr-un impas. Angajaţii companiei lucrează de acasă de câteva zile. 

Anastasia Soare: Am speranţa şi încrederea că vom deveni şi mai puternici. Staţi sănătoşi, staţi în casă, să aveţi grijă de voi şi de familiile voastre şi sper să treacă cât mai curând! Vom reuşi cu toţii! Vă doresc numai bine! 

Până acum, peste 35 de mii de oameni au fost testaţi pozitiv pe teritoriul american. Autorităţile spun că au făcut un sfert de milion de teste. 

Trump a anunţat pe Twitter că Ford, General Motors şi Tesla au primit undă verde pentru a fabrica ventilatoare şi produse metalice necesare în industria medicală pentru depăşirea acestei crize.

Iar o navă-spital se pregăteşte de plecarea spre Los Angeles. 

În Statele Unite trăiesc sute de mii de români. Tuturor de acolo, dar şi românilor de aici, Nadia Comăneci le-a transmis un mesaj. 

Nadia Comăneci: Este un moment extrem de important şi fiecare dintre noi avem o mare responsabilitate. Faţă de noi, faţă de familie, faţă de cei dragi şi faţă de cei din jur. Să ne spălăm foarte des şi foarte bine pe mâini şi să evităm locurile aglomerate. Doar împreună putem combate acest virus. 

Coronavirusul se răspândeşte cu o viteză uluitoare. Aseară, a fost diagnosticat şi controversatul producător de la Hollywood, Harvey Weinstein, condamnat la 23 de ani de închisoare pentru viol. Mogulul căzut în dizgrație este izolat în acest moment de restul deținuților.