MAE a transmis o atenţionare de călătorie pentru românii din Spania. Sindicatul taximetriştilor a anunţat declanşarea unei greve generale care ar urma să perturbe traficul în Barcelona şi capitala Madrid.

Cetăţenii români care se află sau doresc să călătorească în Regatul Spaniei trebuie să ştie că sindicatele taximetriştilor au anunţat declanşarea unei greve generale pe termen nelimitat şi blocarea mai multor artere de circulaţie în Madrid, dar şi în Barcelona.

Articolul continua dupa recomandari

Grevă generală este anunţată pe termen nedefinit, în Barcelona, fiind declanşată încă din ziua de 18 ianuarie 2019 de sindicatul taximetriştilor, anunţă MAE.

Străzile din centrula Barcelonei au fost blocate traficului, prin parcarea neautorizată a câtorva sute de taxiuri în mijlocul carosabilului.

”Se recomandă cetăţenilor români să se informeze, înaintea călătoriei, asupra modalităţilor de transport alternativ pe care le pot folosi atât în Barcelona, cât şi în Madrid. Având în vedere că acest gen de mişcări sindicale au provocat, în trecut, multe altercaţii, fie între taximetrişti şi alţi participanţi la trafic, fie între taximetrişti şi forţele de ordine, se recomandă cetăţenilor români să evite zonele în care sunt concentraţi membrii acestor sindicate!, transmite MAE românilor din Spania.

Totodată, cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României în Regatul Spaniei: +34917344004 şi Consulatului General al României la Barcelona: +34934181535; +34934344223 şi +34934340220, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.