Un număr adiţional de 600 de poliţişti înarmaţi au fost desfăşuraţi de autorităţile londoneze pentru a asigura securitatea metropolei britanice şi protecţia cetăţenilor împotriva unor atentate teroriste.

”Oricine a urmărit ultimele evenimente din statele europene va înţelege de ce vrem să ne demonstrăm determinarea de a asigura protecţia publicului. Realitatea în lupta de combatere a unor atentate armate se rezumă la necesitatea înarmării poliţiştilor pentru a folosi orice forţă au la îndemână cu scopul de a-i opri pe atacatori. Poliţiştii înarmaţi sunt cei care vor alerga spre pericol”, a declarat comisarul Poliţiei Metropolitane, Bernard Hogan-Howe.

Articolul continua dupa recomandari

Nivelul de alertă rămâne unul grav pentru Londra, însă desfăşurarea unui număr suplimentar de poliţişti înarmaţi nu are legătură cu o ameninţare specifică şi mai degrabă un răspuns faţă de seria de atentate sângeroase care a zguduit Europa.

Pentru a respecta regulamentul britanic al forţelor poliţieneşti, cei mai mulţi poliţişti londonezi nu poartă arme.

Numărul adiţional de poliţişti înarmaţi va patrula capitala pentru a asigura în mod direct securitatea.

Londra a fost zguduită în urmă cu 11 ani de o serie de atentate sinucigaşe coordonate în sistemul de transport subteran şi în autobuze, care au lăsat în urmă 52 de morţi.

În ultimii ani, numeroase atentate au fost dejucate de seviciile de securitate britanice.

Sursa: News.ro