Un regim de “maximă securitate”, cu verificări suplimentare ale vizitatorilor, a fost activat în jurul Colosseumului din Roma ca parte a măsurilor de precauție împotriva terorismului, a precizat miercuri poliția italiană.

“Zona Colosseumului a fost plasată sub un regim de maximă securitate”, arată un comunicat al poliției, care relevă că accesul la obiectivul turistic va fi făcut prin porți de screening.

Articolul continua dupa recomandari

Faptul că zona a devenit, pentru perioada de vară, spațiu în întregime pietonal ar trebui să faciliteze controalele, spune poliția, adăugând că securitatea a fost intensificată de asemenea pe Via del Corso, o arteră centrală de cumpărături.

Împreună cu Forumul Roman din vecinătate, Colosseumul este cel mai popular obiectiv turistic din Italia, atrăgând mai mult de 6,5 milioane de vizitatori anul trecut, potrivit datelor ministerului culturii.

În noiembrie 2015, după atentatele de la Paris, autoritățile americane au avertizat asupra riscului de atacuri teroriste asupra unor obiective precum Basilica Sf.Petru din Roma sau Domul ori opera Scala din Milano.