Alegerile parlamentare din Ucraina au fost câștigate detașat de Partidul Slujitorului, formațiunea Președintelui Volodimir Zelensky. Exit Poll-ul arată că partidul a obținut cele mai multe mandate, dar va avea nevoie de o coaliție pentru a forma guvernul.

Exit-poll-ul anunțat la închiderea urnelor arată un scor de 43,9% din voturi pentru Partidul Slujitorului, la alegerile parlamentare din Ucraina.

Articolul continua dupa recomandari

Încă patru formațiuni au reușit să treacă pragul de 5%, dar la mare distanță de partidul lui Volodimir Zelensky. Astfel, pe locul 2, cu 11,5%, este formațiunea prorusă Platforma Opoziției.

Solidaritatea Europeană, partid al fostului președinte Petro Poroșenko, e pe poziția a treia, cu 9%. Patria, partidul fostului premier Iulia Timoșenko, are 7,6%, în timp ce Partidul Holos (Vocea), al cântărețului rock ucrainean Sviatoslav Vakarciuk a obținut 6,3%.

Președintele Volodimir Zelensky, fost comic, a spus, la închiderea urnelor, că ar vrea ca Partidul Slujitorului să formeze o coaliție de guvernare cu Vocea, partidul cântărețului rock Vakarciuk.

Sursa: News.ro