Deputaţii britanici au votat marţi un proiect de lege pentru declanşarea de alegeri anticipate în data de 12 decembrie, însă legislaţia trebuie să primească susţinere şi în Camera Lorzilor.

Proiectul a fost votat cu o majoritate covârşitoare, iar dacă va trece, Parlamentul se va dizolva miercurea viitoare, pe 6 noiembrie, pentru o scurtă campanie de cinci săptămâni.

Articolul continua dupa recomandari

Legislaţia pentru alegeri anticipate în Marea Britanie, votată de Camera Comunelor

Deputaţii britanici au votat cu o majoritate covârşitoare legislaţia care poate permite premierului Boris Johnson să convoace alegeri anticipate în data de 12 decembrie,potrivit theguardian.com.

Deputații au trecut propunerea cu 438 de voturi pentru şi 20 împotrivă, pentru a avea alegeri anticipate înainte de Crăciun, în ceea ce se aşteaptă a fi cea mai imprevizibilă situaţie într-o generaţie și primul sondaj din decembrie 1923.

Textul a fost adoptat cu o majoritate covârşitoare în Camera Comunelor, care anterior respinsese un amendament al opoziţiei laburiste ce stabilea data votului la 9 decembrie.

Se aşteaptă ca textul să primească susţinere şi în Camera Lorzilor înainte de 6 noiembrie, când parlamentul trebuie dizolvat, pentru a respecta termenele legale care guvernează convocarea alegerilor în Regatul Unit.

Vorbind în Camera Comunelor, Boris Johnson a spus că este nevoie de un parlament „nou și revitalizat”, pentru a scoate Marea Britanie din UE.