Alcoolemie înspăimântătoare pentru doi şoferi români de TIR, în Germania. Tocmai porniseră motoarele şi se pregăteau să plece din parcare, la expirarea restricţiei de circulaţie pentru maşinile de mare tonaj, duminică seara.

Pe A8 şi A9, în Germania, 50 de ofiţeri de poliţie au mers în parcările pentru camioane chiar înainte de expirarea restricţiei de circulaţie pentru maşinile de mare tonaj, duminică seara. Peste 350 de şoferi de camioni au fost testaţi cu aparatul etilotest, în momentul în care se pregăteau să plece în cursă.

Articolul continua dupa recomandari

18 dintre şoferi, scrie idowa.de, au fost depistaţi pozitiv, iar dintre ei, doi români, au avut alcoolemie înspăimântătoare. 

Cei doi erau în parcarea Adelzhauser Berg, pe A8, cu motoarele pornite, chiar înainte de ora 22. Cel mai beat a fost un român oprit chiar înainte de ieşirea din parcare şi care avea 3,5 la mie alcoolemie.

Colegul lui român care era în spate avea 2,8 la mie, cei doi fiind şoferii cu cea mai mare alcoolemie de duminică seara. Al treilea a fost un polonez, scrie sursa citată, cu 1,7 la mie.

Cei doi români au fost coborâţi de la volan şi camioanele lor sechestrate. Vor putea să conducă din nou abia când le va ieşi rezultat negativ la alcooltest, până atunci ei rămânând blocaţi în parcarea în care au fost prinşi.