Actorul Alan Alda, cunoscut pentru rolul din serialul de succes "M*A*S*H", a dezvăluit, în emisiunea "CBS This Morning", că suferă de boala Parkinson, informează CNN.

El a declarat că a fost diagnosticat cu Parkinson în urmă cu trei ani jumătate. "Am avut o viaţă împlinită de atunci", a spus el. "Am jucat, am susţinut discursuri, am ajutat la dezvoltarea Alda Center for Communicating Science de la Stony Brook, am început un nou podcast". 

Articolul continua dupa recomandari

Alda, în vârstă de 82 de ani, a decis să facă publică informaţia pentru că în ultima vreme a participat la conferinţe de presă pentru noul podcast "Clear+Vivid with Alan Alda" şi a observat altfel de manifestări ale sale în înregistrări.

"Am văzut cum degetul mare se strâmbă în anumite secvenţe şi m-am gândit că este probabil doar o chestiune de timp până când cineva va scrie despre asta, dintr-un punct de vedere trist, ceea ce nu este însă cazul meu acum", a spus el. 

Boala Parkinson este o "tulburare progresivă a sistemului nervos" care afectează în primul rând capacitatea de mişcare a unui pacient", potrivit Mayo Clinic. Adesea începe cu un tremur al mâinilor sau o rigiditate musculară şi se agravează cu trecerea timpului. 

Alan Alda este cunoscut pentru rolul căpitanului Hawkeye Pierce din serialul de la CBS "M*A*S*H", care a fost difuzat între anii 1972 şi 1983.

El a fost şi gazdă pentur serialul de la PBS - "Scientific American Frontiers". În 2005, Alda a fost nominalizat pentru "cel mai bun rol secundar" la premiile Academiei Americane de Film pentru rolul din "The Aviator".

Sursă: News.ro