Al doilea român condamnat pe viaţă în Anglia, într-o săptămână. Şi-a omorât patronul a doua zi după ce fusese angajat, chiar în apartamentul acestuia, cu mai multe lovituri de cuţit. Apoi l-a încuiat în casă, deşi victima era încă în viaţă.

Andrei Ilie are 22 de ani şi a fost închis în România, de unde a fost extrădat pentru a executa pedeapsa de închisoare pe viaţă în Anglia, unde a fost condamnat marţi. Românul nu va putea face cere de eliberare condiţionată mai devreme de 17 ani.

Articolul continua dupa recomandari

Ilie şi-a ucis patronul, Masoud Esmailian, în vârstă de 46 de ani, a doua zi după ce acesta îl angajase la pizzeria lui, pe 27 august 2015. Mai mult, patronul se oferise să îl găzduiască în apartamentul lui pe român, care nu avea unde locui. Când cei doi au ajuns acasă, Ilie l-a atacat cu un cuţit pe patron, care avea asupra lui banii de la pizzerie din acea zi. După ce l-a înjunghiat de nenumărate ori, l-a lăsat încă în viaţă în apartament. A luat o pereche de pantofi şi un tricou curat al victimei şi a fugit, aruncând cheia casei într-un gard viu.

În seara crimei, Ilie şi-a cumpărat bilet de avion spre Bucureşti, unde a ajuns a doua zi. A fost încarcerat pentru jaf şi violenţe în România, unde a executat o pedeapsă de trei ani de închisoare.

Din închisoare, Andrei Ilie i-a scris mamei sale o scrisoare în care recunoştea că l-a ucis pe Masoud, dar susţinea că s-a apărat, patronul său făcându-i avansuri sexuale.

Tânărul în vârstă de 22 de ani e al doilea român condamnat pe viaţă în Anglia într-o săptămână. Genu Armeanu, 45 de ani, a fost condamnat la închisoare pe viaţă pe 20 iunie şi va sta minimum 28 de ani în spatele gratiilor, fără posibilitate de eliberare condiţionată, după ce pe 3 ianuarie 2018 a înjunghiat-o mortal pe Elisabeta Lăcătuşu chiar în faţa casei ei din Londra. Mamă a trei copii, femeia în vârstă de 44 de ani a murit pe trotuar, lăsată acolo să agonizeze chiar de ucigaşul ei.