Un cetăţean iordanian a fost declarat indezirabil în România, pentru 15 ani, de Curtea de Apel Bucureşti, la cererea parchetului de pe lângă această instanţă, din raţiuni de securitate naţională

Afacerist declarat indezirabil pentru că a intrat în ISIS. Iordanianul nu are voie să intre în România 15 ani  16
Un cetăţean iordanian a fost declarat indezirabil în România, pentru 15 ani, de Curtea de Apel Bucureşti, la cererea parchetului de pe lângă această instanţă, din raţiuni de securitate naţională.

Afaceristul iordanian, căsătorit cu o româncă, a fost declarat indezirabil pentru că a intrat în ISIS. Bărbatul nu are voie să intre în România 15 ani.

Articolul continua dupa recomandari

Comunicatul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti:

„La data de 28.12.2015, în urma propunerii formulate de S.R.I. - Autoritatea Română cu competenţe în domeniul securităţii naţionale, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti a sesizat Curtea de Apel Bucureşti, conform dispoziţiilor legale ce reglementează regimul străinilor în România, pentru a aprecia asupra dispunerii măsurii de declarare ca indezirabil a cetăţeanului iordanian JAML ABDEL JABBAR KHALIL, pe o perioadă de 15 ani, pentru considerente de securitate naţională.

În cauză au rezultat indicii temeinice că cetăţeanul iordanian a desfăşurat activităţi de natură să pună în pericol securitatea naţională, activităţi ce se încadrează în dispoziţiile Legii nr. 51/1991 privind siguranţa naţională şi ale Legii nr. 535/2004 privind prevenirea şi combaterea terorismului.

Curtea de Apel Bucureşti, la data de 29.12.2015, a admis cererea formulată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti şi a declarat ca indezirabil respectiva persoană de cetăţenie iordaniană, pe o perioadă de 15 ani, din raţiuni de securitate naţională”