Un Escape Room dintr-un oraş din nordul Poloniei s-a transformat într-o capcană fatală pentru cinci adolescente. Cele 5 fete de 15 ani şi-au pierdut viaţa şi un bărbat a fost rănit după ce clubul în care se aflau a fost cuprins de flăcări. Pompierii au reuşit să stingă incendiul după câteva zeci de minute. În urma incidentului, autorităţile au stabilit că toate sălile de jocuri de acest tip din Polonia vor fi verificate pentru a se determina dacă respectă normele de securitate.

Fetele sărbătoreau ziua de naştere a uneia dintre ele la jocul enigmatic din nordul Poloniei. Distracţia s-a încheiat brusc când imobilul a luat foc.

Articolul continua dupa recomandari

Ceea ce trebuia să fie o evadare în joacă s-a transformat într-o capcană mortală.

PIOTR JEDLINSKI, Primarul oraşului Koszalin: Au fost cinci victime, cinci adolescente. Oferim ajutor psihologic pentru familiile celor care şi-au pierdut viaţa.

Un alt bărbat, în vârstă de 25 de ani, a fost rănit şi transportat la spital cu răni grave. Cauza producerii incendiului rămâne un mister pentru autorităţi.

MONIKA KOSIEC, purtător de cuvânt poliţie: La acest moment nu vă putem spune cu exactitate dacă a fost vorba de o explozie sau să vă oferim detalii despre incendiu.

Ministrul de interne a cerut ca experţii să facă verificări la toate cluburile de acest tip din Polonia şi a solicitat închiderea localurilor care nu respectă normele de siguranţă.

TOMASZ KUBIAK, şef departament pompieri Koszalin: Toate cluburile de acest tip vor fi supuse unui control al experţilor. Vom verifica dacă există ieşiri de urgenţă care să permită oamenilor să iasă din aceste încăperi imediat.

Sălile de jocuri tip "Escape Room" au devenit extrem de populare în lume în ultimii ani, iar Polonia nu face excepţie de la regulă.