Povestea tinerei saudite care se temea că va fi ucisă de familie pentru că a renunţat la religia islamică are final fericit. Canada i-a oferit azil. O şansă la care adolescenta a sperat toată săptămâna. Apelul fetei de 18 ani, baricadată într-un hotel din Thailanda, a făcut înconjurul lumii. Sâmbătă, chiar premierul canadian Justin Trudeau a făcut anunţul că va fi salvată de la moarte.

Rahaf Mohammed al-Qunun s-a îmbarcat vineri într-un avion către Seul, de unde a plecat spre Canada. Pe reţelele sociale, tânăra a postat fotografii din avionul care a adus-o în siguranţă.

Articolul continua dupa recomandari

Fata saudită, în vârstă de 18 ani, a aşteptat aproape o săptămână, baricadată într-un hotel din Bangkok, ca să primească azil. În tot acest timp, ea a susţinut că poate fi oricând deportată.

”Numele meu este Rahaf. Sunt încă în cameră. Nu am de ales. Mi s-a spus că mâine trebuie să plec şi că nimeni nu mă poate ajuta”, spunea Rafah într-un video.

Tânăra fugise din Kuweit, unde a fost în vacanţă cu familia. A renunţat la religia islamică şi i-a fost teamă că, odată înapoiată părinţilor, va fi ucisă pentru că a îndrăznit să se convertească.

Canada i-a acordat azil

După apelul ei, ONU i-a oferit statut de refugiat. Iar guvernul canadian a fost primul care i-a acceptat cererea de azil.

JUSTIN TRUDEAU, Premierul Canadei: E un lucru pe care l-am făcut cu bucurie pentru că statul canadian înţelege cât de important este să apere drepturile omului, să susţină drepturile femeilor din întreaga lume.

Tânăra plănuia iniţial să ia un avion către Australia şi să ceară azil acolo. Reprezentanţii ONU acuză autorităţile australiene că au reacţionat prea târziu.