O adolescentă a fost abuzată de profesor, poliţistul care ancheta cazul, ginecologul şi avocatul care o reprezenta, la Pristina. Timp de doi ani, fata a trăit un coşmar nesfârşit, toţi cei cărora le-a cerut ajutorul profitând de ea. Şase bărbaţi sunt acuzaţi acum pentru abuzurile trăite de ea.

Procurorii din Kosovo au acuzat şase oameni de viol asupra unei adolescente, într-un caz care a şocat întreaga ţară. Opt luni au strâns procurorii probe împotriva celor şase, printre care profesorul de informatică al fetei, poliţistul căruia i-a reclamat abuzurile dascălului, ginecologul unde poliţistul a dus-o să avorteze după ce a lăsat-o însărcinată şi avocatul desemnat să o reprezinte.

Articolul continua dupa recomandari

Cei șase suspecți sunt acuzați de "abuzuri sexuale" și "abuz de putere", arată un comunicat al parchetului.

Povestea a fost dezvăluită în februarie de fată şi publicată de Insajderi. Adolescenta, care avea la începutul faptelor 16 ani, a fost violată în mod regulat în 2017 și în 2018, întâi de profesorul său de informatică, apoi de polițist și în final de avocatul său și de un ginecolog.

Potrivit Insajderi, tânăra a intrat în 2017 într-o relație sexuală cu profesorul său, care i-a promis că se va căsători cu ea. După ce a descoperit că acesta era căsătorit și avea și copii, a mers să-l denunțe la comisariatul de poliție.

Ea a povestit pentru site-ul citat că polițistul căruia i s-a încredința dosarul a amenințat-o că le va povesti părinților fetei despre relația sa cu profesorul, dacă nu se va întâlni cu el într-un hotel, de patru ori pe săptămână, de-a lungul anului 2018.

Când a rămas însărcinată, polițistul a dus-o în ianuarie 2019 la Pristina, capitala Kosovo, unde a constrâns-o să avorteze.

În cele din urmă, avocatul care i-a fost atribuit pentru a o apăra a violat-o și el, la fel ca și ginecologul.

Parchetul nu a făcut precizări legate de ultimele două persoane puse sub acuzare. Acestea sunt însă acuzate de aceleași abuzuri, ceea ce înseamnă că și ele sunt suspectate că au violat-o pe tânăra care are astăzi 18 ani.