Reprezentanţii Costa Edutainment, cei care se ocupă de Acvariul din Genova, au anunţat, în cursul zilei de vineri, că Acvariul va fi redeschis publicului începând cu sâmbătă, 29 februarie.

Acvariul a fost închis pentru aproximativ o săptămână, în condiţiile apariţiei, în Italia, a unei epidemii de coronavirus.

Articolul continua dupa recomandari

Totuşi, conform La Repubblica, reprezentanţii Costa Edutainment au luat decizia ca Acvariul să fie redeschis "ca un semnal de revenire la normal".

Reprezentanţii companiei susţin că au luat această decizie după ce au efectuat o analiza atentă a evoluţiei epidemiei din Liguria şi din alte zone ale Italiei.

De asemenea, decizia redeschiderii a fost luată şi după ce s-a observat că muzee importante din Roma sau Firenze au rămas deschise, în ciuda anunţurilor alarmante.

Evident că au fost luate toate măsurile de precauţie. Au fost dezinfectate masiv toate zonele clădirii şi au fost montate distribuitoare de gel dezinfectant pentru turiştii care calcă pragul Acvariului.

Nu în ultimul rând, măsura are la bază şi un suport economic, dorinţa fiind de a transmite un mesaj că economia Italiei nu trebuie să se prăbuşească.