Game of Thrones este fără îndoială un serial-fenomen. Are 45 de premii Emmy şi a doborât recorduri de audienţă. Unul dintre secrete pare să fi fost chiar selectarea actorilor. Surprinzător mulţi dintre ei au jucat mai întâi în Harry Potter. O altă lumea imaginară cu dragoni şi fiinţe supranaturale.

Două ecranizări fenomen care au scris istorie. Este primul lucru pe care îl au în comun seriile Harry Potter şi Game of Thrones. Acţiunea se petrece, de asemenea, în două tărâmuri imaginare. Hogwarts şi Cele 7 Regate. Iar în ambele apar creaturi supranaturale, precum dragoni sau vrăjitori.

Articolul continua dupa recomandari

Dar, mai mult decât atât, în ambele producţii joacă aceiaşi 12 actori.

Înainte să devină soţia lui Edd Stark, Caytlin Stark din Game of Thrones a fost mai întâi mama lui Hermione Granger din Harry Potter. Michelle Fairley nu este însă singura actriţă care apare în cele două ecranizări.

Natalia Tena care joacă rolul lui Osha din Game of Thrones - cea care îi oferă protecţie lui Bran Stark în călătoria lui - a avut un rol secundar şi în seria Harry Potter. Actriţa britanică a jucat rolul vrăjitoarei Nymphadora Tonks.

Şi actorul David Bradley, înainte de a devenit lordul Walder Frey din Game of Thrones, a fost îngrijitorul Argus Filch de la Hogwarts.