Carabinierii l-au prins pe bărbatul care a împuşcat-o în spate pe fetiţa româncă, marţi, la Roma, în timp ce copila era ţinută în braţe de mama ei.  

Potrivit cotidianului La Repubblica, bărbatul are 59 de ani, este italian şi a lucrat în cadrul Senatului. 

Articolul continua dupa recomandari

Micuţa care abia a împlinit 13 luni a fost împuşcată de la balcon, cu un armă cu aer comprimat, de tip airsoft.

Vezi 4 imagini în Galerie

Glonţul a intrat prin umărul drept şi a ajuns foarte aproape de inimă, provocându-i copilei o leziune vertebrală care i-ar putea provoca paralizie. Fetiţa este în continuare în stare critică, la spitalul Bambino Gesù.

Vezi 4 imagini în Galerie

La această oră, anchetatorii italieni nu excud ca atacul să fi fost intenţionat, din cauza urii rasiale. Mai ales că tragedia s-a produs în apropiere de o tabără de romi din capitala Italiei, care a mai fost ţinta atacurilor xenofobe în trecut.

Vezi 4 imagini în Galerie

La percheziţiile făcute de poliţişti în locuiţa bărbatului, s-au găsit un pistol şi o puşcă cu aer comprimat. 

Individul şi-a justificat fapta spunând că a vrut să testeze o armă pe care tocmai o cumpărase.

Mama copilei a susţinut încă de la început că cineva a tras intenţionat asupra lor, însă femeia, care îşi ţinea fiica în braţe în momentul atacului, nu a văzut autorul.

Deşi se află în continuare în stare gravă, viaţa micuţei Cerasela nu mai este în pericol. A părăsit secția de terapie intensivă și a fost transferată în cea de chirurgie generală.

Din cauza leziunii suferite la nivelul coloanei vertebrale toracice cu afectarea măduvei osoase, fetița riscă să rămână paralizată.