În Italia, doar în Lombardia, 546 de oameni au murit în ultimele 24 de ore. Autorităţile au scos armata pe străzi în unele zone. Soldaţii îi vor descuraja pe oameni să încalce regulile carantinei şi să împiedice astfel răspândirea epidemiei.

Saloanele spitalului din Cremona arată ca un câmp de luptă. Toţi cei care sunt acolo sunt în stare foarte gravă sau critică.

Articolul continua dupa recomandari

Nu există niciun pat liber, nici măcar după reorganizare. Spitalul a fost amenajat drept terapie intensivă.

Leonor Tamayo, doctor Cremona Hospital: Este extrem de periculos, este un dezastru, un tsunami şi stăm aici 12 ore pe zi. Mergem acasă câteva ore şi venim înapoi. Pentru că trebuie să fim aici pentru pacienţi!

Pentru medici, prioritatea este salvarea pacienţilor. La subsol, capela a devenit neîncăpătoare. Sunt sute de sicrie care aşteaptă să fie preluate de armată şi duse la crematorii. 546 de oameni au murit de ieri până azi numai în Lombardia.

Conducerea spitalului a permis accesul reporterilor pentru a trage un semnal de alarmă. Cu aproape 50 de mii de cazuri confirmate, Italia este principalul focar activ de coronavirus din lume.

Chiar şi aşa, unii italieni continuă să ignore măsurile impuse de autorităţi. 9 mii 600 de oameni au fost denunţaţi într-o singură zi pentru încălcarea regulilor. 

Guvernul de la Roma a impus noi restricţii şi mai drastice: parcurile şi grădinile publice vor fi închise în toată ţara, iar oamenii nu vor mai putea face mişcare decât în imediata apropiere a casei.

Joggingul şi mersul cu bicicleta, până acum autorizate au fost şi ele, interzise. Ca să le ridice moralul ascultătorilor, toate posturile de radio din Italia au transmis, simultan, imnul naţional.