Peste 40 de oameni au murit în urma ruperii unui baraj în Kenya, incident ce a provocat violente inundaţii. Alte zeci de persoane sunt date dispărute, anunţă autorităţile locale.

Tragedia s-a produs în districtul Nakuru din centrul Kenyei. Barajul, situat în apropierea localităţii Solai a cedat, iar apele s-au revărsat, fără a putea fi controlate.

Articolul continua dupa recomandari

Torentele au pătruns şi în zonele locuite, unde au făcut prăpăd. Guvernatorul regiunii a anunţat că au fost recuperate 44 de cadavre, 40 de persoane au fost date disprute, iar un baraj vecin urmează să fie "golit în vederea evitării unui alt dezastru". Printre victime sunt şi 20 de copii.

O vastă operaţiune de căutare a celor dispăruţi a fost declanşată în zonă, în paralel cu o operaţiune de ajutorare a sinistraţilor. În acelaşi timp, este în curs şi o anchetă, în care se încearcă să se afle responsabilii pentru tragedia produsă.

Aproape 180 de persoane au murit în Kenya din cauza inundaţiilor, de la începutul lungului sezon al ploilor, în martie, potrivit unui bilanţ furnizat de autorităţi.