41 de persoane au murit în incendiul din avionul care a aterizat de urgență în Rusia a provocat numeroase victime. Conform unui nou bilanț anunțat duminică noapte, doar 37 de oameni au supraviețuit în avionul care a luat foc.

Comitetul de anchetă instituit după tragedia de pe Aeroportul Șeremetievo din Moscova a anunțat ultimul bilanț.

Articolul continua dupa recomandari

Conform bilanțului, mai mult de jumătate dintre cei aflați la bordul avionului companiei Aeroflot au murit, adică 41 de victime.

”Așa cum am anunțat anterior, la bordul avionului, cursă Moscova - Murmansk, erau 78 de persoane, inclusiv membrii echipajului. Conform datelor actualizate ale anchetatorilor, 37 de oameni au supraviețuit”, a transmis anchetatorul Svetlana Petrenko.

Inițial, presa rusă a anunțat, imediat după incident, că este vorba despre unul sau doi morți, iar apoi bilanțul a crescut la 13 decedați și 18 răniți.

Ce s-a întâmplat cu avionul

Avionul Suhoi Superjet 100 a decolat din Moscova cu destinația Murmansk. A făcut însă cale întoarsă în momentul în care piloții au semnalat o problemă gravă la bord.

Aeronava a aterizat în flăcări pe aeroportul Șeremetievo din Moscova. O înregistrare video dramatică arată momentul în care avionul a atins pista, cu partea din spate mistuită de foc.

Ren TV citează surse care spun că, în momentul în care aeronava a atins pista, trenul de aterizare a cedat, agravând situația. Avionul ar fi lovit de două ori pista, inclusiv cu rezervorul de combustibil, iar impactul a provocat un incendiu, care s-a extins imediat.

Evacuarea, îngreunată de pasagerii care căutau bagajele

Persoanele aflate la bord care au supraviețuit au fost evacuate prin partea din față a avionului, unde s-au instalat tobogane.

O înregistrare video din avion arată clipele de panică de la bord. Speriați, pasagerii țipă în disperare. Unii supraviețuitori spun că, în haosul general, unii pasageri au sărit să-și ia bagajele, amplificând debandada și îngreunând operațiunea de evacuare.

Pasagerii spun că un fulger a lovit avionul

Cauzele incendiului sunt, deocamdată, necunoscute. Ziarul Komosmolskaya Pravda citează experți care spun că aeronava ar fi făcut cale întoarsă din cauza unei avarii la motor. De asemenea, a fost luată în calcul și varianta unui scurtcircuit. Ren TV spune că, potrivit declarațiilor pasagerilor, avionul a fost lovit de fulger.

Procurorii ruși au deschis o anchetă penală în cazul incendiului din avionul cu 78 de oameni la bord.

- Acest articol a fost actualizat -

NOTĂ: Acest articol a fost actualizat cu noi informații, care spun că avionul a luat foc la aterizare, conform anchetatorilor ruși. Informația anterioară, care menționa că incendiul a izbucnit în zbor, a fost înlocuită astfel cu noile precizări. De asemenea, a fost modificat și numărul răniților, de la 10 la 18, conform unui nou bilanț.