Elevii şi dascălii din toată ţara au sărbătorit astăzi Ziua Învăţătorului. 5 iunie a fost pentru cei mai mulţi de la catedră o zi nostalgică, iar pentru copii una plină de veselie. Au renunţat la cursuri şi s-au distrat ore în şir.

Cu urale de 'La mulţi ani", aşa au aşteptat-o elevii de la clasa a doua pe învăţătoarea Claudia Chiru. Un om care vrea să transforme generaţia Alfa într-o generaţie care va schimba lumea. 

Articolul continua dupa recomandari

CLAUDIA CHIRU, invatatoare:
Sunt copii care s-au nascut cu tableta în braţe, cu ipad, cu wee, cu ps, cu toate aceste gadgeturi. Am tot felul de alternative in fiecare zi, pentru a-i duce unde vreau eu. Imi creez propriile continuturi, ma gandesc inainte sa intru in clasa ce urmează sa fac si ce urmează să spun, in acelasi timp sunt si flexibilă. 

Şi reuşeşte. Copiii o iubesc. Lecţia de astăzi a început cu ceva dulce. Un pahar de compot de ananas sănătos pentru toţi copiii. 

Apoi, s-au relaxat toată ziua. Fetele au cusut, iar băieţii s-au întrecut la jocurile de strategie. 

Ziua învăţătorului a fost sărbătorită în toate colţurile ţării. De dimineaţă, copiii au pornit spre şcoală pe uliţa pietruită din comuna Dângeni, din Botoşani. Acolo, i-a aşteptat, ca în fiecare zi, învăţătoarea Geta Drobotă, cu poveşti despre viaţă şi tradiţii moldoveneşti.

40 de ani în care a învăţat să iubească şcoala mai mult decât propria-i casă. 

E cea mai bună învăţătoare. Cred că e din lume. Se poartă la fel cu mine ca şi mama, spune unul dintre elevi.