Mobilizare impresionantă, la Constanţa, cu prilejul Zilei Internaţionale a Păcii. Sute de persoane de toate vârstele s-au adunat pe plaja Modern într-un uriaş lanţ uman, în forma simbolului universal al Păcii. La tentativa de stabili un nou record mondial singura condiţie a fost ţinuta albă.

De sus, pe malul mării, imaginile sunt spectaculoase. Pe plaja Modern din Constanţa, o mare de oameni încearcă să formeze un uriaş semn al Păcii.

Articolul continua dupa recomandari

O iniţiativă prin care vor să ducă oraşul în Cartea Recordurilor. Nici ziua şi nici simbolul nu au fost alese întâmplător. 21 septembrie este Ziua Internaţională a Păcii.

Evenimentul a început la ora 15, iar dansul pe muzica machedonească a ţinut loc de încălzire.

Hainele albe au fost obligatorii pentru omologare. Cel puţin o mie de oameni au fost aşteptaţi să stea în formaţiune timp de 5 minute.

Cristian Munteanu, organizator: În speranţa că vom avea numărul suficient de oameni, o sa trimitem dovezile la Guinness World Records şi sperăm să se omologheze ceea ce încerăm noi să facem.

Anton Traian Antoniadis, preşedintele Comunităţii Elene Elpis din Constanţa: Cei care într-adevăr simt ceva pentru oraşul ăsta îi vedeţi aici pe plajă. Aşteptăm numărătoarea de la camere, numărătoarea de peste tot şi vom vedea.

În ciuda aşteptărilor mari - peste zece mii de oameni au estimat organizatorii că se vor alătura iniţiativei, la o primă numărătoare numai puţin peste 600 de persoane au participat. Astăzi, însă, sunt aşteptate concluziile oficiale ale evaluatorilor.