Zile libere de Rusalii în 2018. Ministerul Muncii aduce veşti proaste pentru români. Informaţia potrivit căreia ar putea primi cadou o nouă minivacanţă de 9 zile, de Rusalii, nu se confirmă.

În 2017, românii au avut parte de o minivacanță destul de generoasă după ce liberele de 1 iunie și cele de Rusalii au fost legate, în cazul sărbătorii de Rusalii.

Articolul continua dupa recomandari

Anul acesta, ziua de Rusalii în calendarul ortodox pică duminică, 27 mai, iar luni, 28 mai, este liber legal. În aceeași săptămână, vineri, românii au din nou liber pentru ziua de 1 iunie, ziua Copilului.

Dacă Guvernul ar fi decis să facă o punte între Rusalii şi Ziua Copilului, românii ar fi avut de Rusalii o vacanţă de 9 zile libere (26 mai - 3 iunie).

Din păcate pentru bugetari, scrie Capital, zilele de 29, 30 şi 31 mai nu vor fi libere.

Rusalii sau Moşii de vară în calendarul ortodox

Rusaliile sunt prăznuite în fiecare an la 50 de zile de la sărbătoarea Sfintelor Paşti. 

Sărbătoarea de Rusalii în calendarul ortodox este cunoscută şi sub denumirea de Pogorârea Sfântului Duh şi este extrem de importantă pentru toţi creştinii.

Sărbătoarea pogorârii Duhului Sfânt mai este cunoscută ca Rusalii, de la sărbătoarea trandafirilor din lumea romană, consacrată cultului morţilor. Creştinii au preluat obiceiul roman, făcând din sâmbăta dinaintea Rusaliilor una dintre zilele de pomenire a morţilor.

Vezi 2 imagini în Galerie

În unele zone ale ţării, în sâmbăta Rusaliilor se împart oale împodobite cu flori şi cu un colac deasupra, pentru pomenirea morţilor.

În duminica de Rusalii, se împart farfurii frumos împodobite pentru cei vii.

Întrucât Tatăl, Fiul şi Sfântul Duh sunt într-o legătură nemijlocită, lunea de după duminica de Rusalii este consacrată proslăvirii Sfintei Treimi, sărbătoarea Rusaliilor având astfel două zile.