Zile libere 2018. După minivacanţa de 1 mai, românii trebuie să se pregătească pentru alte zile libere în această lună.

Codul Muncii stabilește că în luna mai salariații se bucură de trei zile libere. 

Articolul continua dupa recomandari

Cum 1 mai pică marţi, autoritățile au decis să le ofere angajaților la stat și ziua de 30 aprilie ca zi liberă. De acest lucru vor beneficia și unii dintre salariații din sistemul privat.

Celelalte două zile libere vor cădea spre sfârșitul lunii, mai exact, pe 27 și 28 mai – prima și a doua zi de Rusalii. 27 mai pică duminică, iar 28 mai, luni.

Așadar, cu prilejul Rusaliilor, salariații din România vor mai avea o minivacanță de trei zile: 26 (sâmbătă), 27 (duminică) și 28 mai (luni).

Vezi 2 imagini în Galerie

Mai mult, tot la sfârșitul lunii mai, românii mai au parte de un week-end prelungit, dat fiind că și ziua de 1 iunie (vineri) e zi liberă de la stat, în conformitate cu Codul Muncii.

Potrivit avocatnet.ro, în luna mai, salariații cu program de lucru normal vor beneficia de două zile libere, în condițiile în care una din cele trei zile nelucrătoare cade într-o zi de duminică, zi deja liberă pentru acești angajați.

Angajatorii care nu acordă salariaților timp liber în zilele nelucrătoare sau care nu-i recompensează pentru munca în respectivele zile riscă amenzi între 5.000 și 10.000 de lei.

Zile libere în 2018

Zile libere în 2018. În afară de zilele libere din luna mai, în acest an vor mai fi șase zile de sărbătoare legală nelucrătoare și doar cinci vor pica în cursul săptămânii:

1 mai — Ziua Muncii

27 mai (duminică) — Rusalii

28 mai (luni) — Rusalii

1 iunie - Ziua Copilului

15 august — Adormirea Maicii Domnului

30 noiembrie — Sfântul Andrei

1 decembrie — Ziua Națională a României

25 decembrie — Crăciunul

26 decembrie  — Crăciunul.