Bucureştiul se pregăteşte pentru cel mai mare zid făcut din dovleci sculptaţi. Este recordul pe care vor să-l atingă organizatorii primului festival al bostanului din București. La apel, au răspuns prezent mii de copii şi părinţi care s-au pus imediat pe treabă. Din mâinile lor vor ieşi peste 30 de mii de dovleci de Haloween. Ca să facă faţă provocării, unii au venit de acasă cu bormaşina.

Ca să atingi un record, îţi trebuie îndemânare şi imaginaţie. Iar la târgul dovleacului din Capitală, copiii şi părinţii le-au avut pe ambele.

Articolul continua dupa recomandari

30 de mii de dovleci au fost pregătiţi pentru acest eveniment. Bostanii au fost cumpăraţi de la fermierii din Ilfov şi din Dâmboviţa şi aduşi în parcul Herăstrău. De aici, au intrat pe mâinile iscusite ale sculptorilor de ocazie.

Adriana Dinu, organizatorul târgului: Un concept nou pe piata din Romania, ne dorim ca oamenii sa faca lucruri impreuna si sa trasca experiente de neuitat. Ne dorim sa realizam cel mai mare zid din dovleci sculptati din Europa

La târg, sunt şi delicatese din dovleac. Bucătari din toată ţara au venit cu propriile reţete.

Festivalul dovleacului este deschis şi duminică în Capitală, când organizatorii speră să umple cu bostani de Haloween zidul înalt de 4 metri şi lung de 100.